Wie ben ik?

Ik ben gediplomeerd orthomoleculair voedingsdeskundige en natuurvoedingsdeskundige, lid van de Belgische Beroepsvereniging voor Orthomoleculaire Wetenschap (BBOW) en lid van de Vlaamse Vereniging voor klinische Voeding en Metabolisme (VVKVM). 

Gepassioneerd door gezonde voeding en door de invloed van voeding op onze gezondheid en vitaliteit, bestudeerde ik tal van strekkingen en diëten in de voedingswereld zoals

- de macrobiotiek,

- de voedingscombinatieleer (Dr. Shelton),

- de bio-energetische voedingsleer (Dr. Popp),

- de “raw food”  principes en de voedseltherapie van Dr. Gerson,

- het anti-histaminedieet,

- het hormoonbalansdieet,

- het oerdieet,

- het vastendieet.

Voor de cliënt wordt echter steeds een voedingsadvies op maat meegegeven, gebaseerd op de wetenschappelijke inzichten uit de orthomoleculaire geneeskunde en de voormelde diëten. Hetgeen gezond is voor de ene, is dat immers niet noodzakelijk voor de andere. 

Omdat een gezond voedingspatroon slechts een onderdeel is van het grotere geheel en stress een grote boosdoener is, volgde ik een bijkomende opleiding tot “stress en burn-out coach” bij Dr. Luc Swinnen. Stress is een nutriëntenrover en nefast voor het verloop van tal van biochemische processen in ons lichaam met onder andere vermoeidheidsklachten tot gevolg. 

Voldoende aandacht gaat uit naar beweging. Beweging en sporten veroorzaken wijzigingen in het metabolisme en hebben een uitgesproken effect op ons immuunsysteem.  Alle vormen van beweging zijn prima en je hoeft zeker niet extreem te sporten om een gezondheidsvoordeel te boeken. Ik heb mij verdiept in de pilatesmethode, omdat het een zeer waardevolle bewegingsvorm is die voor iedereen toegankelijk is.  Ik behaalde mijn certificaten bij Classical Pilates Belgium (www.classicalpilatesbelgium.be).

Ik coach mensen naar een gezonde levensstijl, zodat zij zelf het beste uit zichzelf kunnen halen!

Annick

Groenstraat 59, 3020 Veltem-Beisem
annick.hendrickx@gmail.com
T 0473 75 59 12

Sitemap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x