Bore-out

Burn-out en bore-out hebben een zelfde klachtenpatroon en zijn beide gekoppeld aan stress. Toch is het belangrijk om een onderscheid tussen beide te maken; de oorzaken zijn anders. 

Bij bore-out gaat het om verveling, om onderbelasting. Sommige mensen worden te weinig uitgedaagd: hun capaciteiten, hobby’s, interesses en kennis zijn niet in balans met wat van hen gevraagd wordt. 

Bore-out kan optreden op het werk, maar ook relationeel kunnen verschijnselen van bore-out worden waargenomen. Op het werk, loopt men een risico op een bore-out wanneer men te weinig werk om handen heeft of wanneer het werk enkel routineklussen inhoudt, wanneer men duidelijk onder zijn niveau moet presteren... De verveling slaat toe, men voelt zich zinloos. Onderbelasting kan evenzeer leiden tot vermoeidheid, tot lusteloosheid, tot een gebrek aan zelfrespect en zelfvertrouwen. Op de duur gelooft men niet meer in zijn eigen capaciteiten en blijft er geen energie meer over om iets te veranderen aan de situatie. Men ervaart spanningsklachten, slapeloosheid, een gevoel van leegte en een laag zelfbeeld. 

Aanpak ?

Ook bij een burn-out gaan we in de eerste plaats de energiebalans herstellen. Samen met je coach, bouw je terug aan een realistisch en positief zelfbeeld. Via bepaalde denktechnieken, leer je je brein te kneden en (terug) anders te denken. Je leert je eigen valkuilen te herkennen en je leert hoe je ermee om kan gaan. 

Vanuit een orthomoleculair oogpunt, kan het aangewezen zijn om het lichaam tijdelijk te ondersteunen met suppletie.  

De combinatie van beide invalshoeken, levert ook in het geval van een bore-out goede resultaten.

Groenstraat 59, 3020 Veltem-Beisem
annick.hendrickx@gmail.com
T 0473 75 59 12

Sitemap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x